top of page
Vyhledat

🌸 Březnová Hoofbeats Music s Mandidextrous, poprvé v 360° setupu, je za rohem! 🌸



Už jen pár dní nás dělí od vůbec první akce v 360° setupu v Sku a tentokrát si na něm svou olomouckou premiéru odbyde populární britský projekt Mandidextrous. Jejich nakažlivá fúze drum & bassu, raggatekku, jungletekku a speedbassu je zárukou skvělé zábavy, neustálý přísun 4x4 dropů a šílených editů udrží ve střehu všechny ravers a nepustí je z parketu.



Mandi si už více 25 let budují status jednoho z nejunikátnějších jmen na poli elektronické hudby, který v posledních pár letech podtrhli svým příklonem k drum & bassu. Do tohoto žánru vnesli vlivy z dalších odnoží elektronické hudby a okamžitě si získali zástupy fanoušků po celém světě. Jak pro svou produkci, tak pro své nadupané sety a nezaměnitelnou pozitivní energii za mixem i mimo pódia. Jejich raketovému startu na poli dnb pomohla jistě také účast v programu EQ50, kdy si je pod svá mentorská křídla v roce 2021 vybral legendární label RAM Records. Od té doby nejen tam vydávají jeden release za druhým.



Nejen Mandidextrous nám ale v pátek v Sku budou diktovat. Uprostřed parketu je totiž doplní i přehlídka dalších skvělých tuzemských DJs a producentů, v čele s aktuálně dvojnásobným vítězem ankety Bass Awards v kategorii "Producent roku", PRDK. Ten u nás na Hoofbeats také jen pár dní zpět vydal nový nadupaný singl "Rock The Party", na němž už podruhé během posledních pár měsíců spojil síly s label bossem QO. Využili jsme tedy příležitosti, abychom se ho zeptali na pár otázek.


 

Ahoj Dane, jak se máš a co zatím říkáš na vstup do letošního roku?


Ahoj, mám se momentálně úplně nejlíp. Od nového roku se mi daří skvěle (až je to podezřelé trochu ) a doufám že to takhle bude pokračovat dál.


V posledních měsících ses celkem rozjel s novými releasy, letos už jsi stihl dokonce 2 singly i u nás, ten aktuální opět ve spolupráci s QOčkem - byla tahle novinka v něčem jiná oproti tomu, když jste spolu dělali loni poprvé na Propagandě? A máte momentálně rozdělané třeba i něco dalšího?


Hele byla to úplně klasická session. Dali jsme nějaká pivka, koukali na Mikýře a drbali jak babky na náměstí. Ne, bylo to jiné v tom, že tenhle track začal dělat první “QOčko” a dělal se celý u něj ve studiu. Byla to rychlá a čistá práce… jako vždy. A samozřejmě už děláme na dalším tracku s jedním nejmenovaným italským producentem, stay tuned.


Co další letošní hudební plány, rýsuje se ti třeba i nějaký zajímavý release na nějakém zahraničním labelu, který bys mohl prozradit?


Právě dodělávám svoje trochu větší EPčko které vyjde pode mnou. Bude to fakt heavy a už se nemůžu dočkat, až to pošlu ven. Tenhle a další měsíc vycházejí tracky se Symplexem a Raidem. Dále dělám na spoustě remixech a jiných kolabech. Všechno vyjde snad tenhle rok, uvidíme, jak se to stihne.


Za poměrnou krátkou dobu se ti podařilo dostat se mezi top české a slovenské producenty. Když se na to zpětně podíváš, co pro tebe bylo v začátcích nejtěžší? A kdybys měl začínajícím producentům poradit jednu věc, kterou by podle tebe rozhodně neměli dělat, jaká by to byla?


Nejtěžší bylo asi dostat se do bodu, kdy jsem byl se svojí hudbou opravdu spokojený. Jak zvukově, tak i tím nápadem. Hudbu dělám už nějakých 15 let a teprve až teď jsem se do toho nějak dostal. Takže moje rada zní - vytrvejte a dělejte hlavně co vás baví.


Kdo tě aktuálně v drum & bassu nejvíc baví nebo inspiruje?


To je hodně těžká otázka pro tuhle chvíli. Není to žádný člověk nebo interpret, snažím se čerpat z různých žánrů a subžánrů. Hodně mě baví Metal, Dubstep, Techno nebo i ta energie z UK, co tam teď jede. Byla by škoda se neinspirovat tím vším, co nám hudba i jiné věci nabízí.


A na závěr pár rychlých otázek:


Co nejradši posloucháš mimo dnb?


Dubstep a Techno.


Sladká nebo slaná snídaně?


Slaná.


Jaký je tvůj nejoblíbenější long drink?


Cuba Libre.


Kdybys už nikdy nemohl hrát b2b s nikým jiným, koho by sis vybral jako trvalého parťáka?


Beast:Freqnz nebo Zigi SC.


Kam vyrazíš, když dostaneš ve 3 ráno hlad?


Kebab ❤️


 



Pořádnou show nám v Sku předvedou také ostravští mistři řemesla BEATY a MADFACE, z Prahy do Ska míří VOLUME PLUS, Hoofbeats family bude reprezentovat APOKAIN a už tak nadupanou sestavu doplní i místní bombarďáci THE MAN a TRIDDY.

Pro aktuální info sleduj náš FB event, ať ti nic neunikne. Poslední vstupenky na mejdan jsou aktuálně k dispozici v předprodeji. My se na naši 360° mega těšíme, co ty, dorazíš to rozbalit s námi? 😈

0 komentářů
bottom of page