top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraVašek

Changing Faces: "Ked som sa prestal sam obmedzovat, tak som zacal mat konecne viac napadov..."



Už za pár týdnů svůj nový singl "Back2U" vydá na Hoofbeats Music slovenský producent Changing Faces. Oliver je dlouholetým členem Hoofbeats family a patří k nejaktivnějším a nejúspěšnějším producentům na československém písečku, jeho nový collab s mladou slovenskou zpěvačkou Val přichází s trošku jiným zvukem, než na který jsme byli zvyklí, a tak jsme při té příležitosti Olivera odchytili na chvilkové povídání o jeho aktuálním hudebním vývoji.


Ahoj Oliver, jak to jde, co právě děláš? Ahoj, dakujem za opytanie. Ide to super a vzdy delam milion veci 😀



Ty svoje producentské začátky datuješ už nějakých 10+ let zpět a za tu dobu jsi ušel poměrně dlouhou cestu, během které se tvůj zvuk vyvíjel. Od melancholických liquidů ses dostal k tanečnějším melodickým věcem. A na instagramu jsi nedávno dával k náslechu věci, na kterých je slyšet, že tvůj zvuk se posouvá dál směrem k ještě trošku tvrdšímu tanečnímu drum & bassu. Baví tě průběžně dělat od všeho něco nebo máš prostě určitá období, kdy experimentuješ s daným zvukem a pak se posouváš dál? V poslednej dobe to mam tak ze robim to naco mam zrovna naladu. Viac menej mam vzdy aj nejaky oblubeny track ktoremu sa chcem priblizit a snazim sa urobit nieco na ten styl s mojim ‘’twistom’’ + to co momentalne funguje. Donedavna som sa hrozne obmedzoval tym ze kazdy track ktory spravim musi mat moj ‘’signature’’ sound ale uvedomil som si ze signature sound respektive styl vies mat aj inymi vecami ako len urcitymi zvukmi ktore pouzivas (napr. nejaky specificky zvuk bassy, synthu atd). Ked som sa prestal sam obmedzovat tak som zacal mat konecne viac napadov a momentalne mam 15+ nevydanych trackov. Ked sa pozriem aj na svetove mena ktore su moj vzor tiez vela trackov neznie uplne ako oni a maju tam influence od inych producentov. Dalsi dovod je aj to ze sa snazim vybudovat si viacej listeners a mam taku teoriu ze kazdy track ktory vydam a bude trochu na iny styl mi pomoze zasiahnut sirsi okruh fanusikov / ludi.



Na spadnutí je tvůj nový singl „Back2U“, instantní letní hitovka se slovenskou zpěvačkou Val, se kterou se po 2 letech vracíš na Hoofbeats Music. Povíš nám něco o tom, jak jsi tenhle track tvořil a taky jak ses dal dohromady právě s Val?

Tento track je pomerne starsi. Zacal som ho v roku 2021 ale stale som ho chcel dat von aj ked uz mam trocha iny styl teraz no vzdy mal pre mna nejaky specialny vyznam. Je to taky track ktory je viac do radia a inspiroval som sa starsimi trackmi od Netsky. Co sa tyka Val tak je to prva slovenska spevacka s akou som kedy spolupracoval. Vzdy som sa bal to skusit hlavne kvoli prizvuku no jej hlas ma hned zaujal a nato ako je mlada si myslim ze ma velky talent. Poslal som jej nejake mini instrukcie a spravila presne to co som chcel. V tracku je stale priestor pre hlavnu melodiu a zaroven aj jej spev ktory ma kratky opakujuci text a ten splni ucel ktory som chcel - ostane ti v hlave 😀




Patříš rozhodně k nejúspěšnějším slovenským producentům, od releasů na labelech jako Celsius, Fokuz, Med School, Pilot. a Soulvent ses odrazil k zářezům na Viperu, BeatsBassLife (label patřící duu Sigma), DeVice (label, který vede René LaVice) nebo dokonce collabu s Logisticsem na Hospitalu. Když se na to všechno zpětně podíváš, který z tvých dosavadních releasů je pro tebe srdcovka? A i když sis určitě už odškrtnul dost položek ze svého bucket listu, čeho bys chtěl dále v drum & bassu dosáhnout? Hej neviem uplne povedat ktory z releasov je nejaka moja srdcovka lebo az prave teraz mam pocit ze zacinam byt spokojny so svojou hudbou. Je pravda ze keby som nevydal tie starsie nebolo by vidno ten progres ale najradsej by som vsetky starsie vymazal (myslim ze to tak ma vacsina producentov 😀) Moj bucket list je velmi dlhy a este stale je tam toho vela co chcem dosiahnut. Keby som mal menovat konkretne bol by to velmi dlhy rozhovor ale take vseobecne veci su hranie na nejakych konkretnych festivaloch / eventoch, krajinach alebo spoluprace s urcitymi vokalistkami / vokalistami / songwritermi / producentmi atd.


V začátcích si poměrně často spolupracoval s dalšími producenty, posledních pár let ale jedeš na vlastní pěst, a když už se na tvém tracku podílí někdo další, jsou to většinou různé zpěvačky. Je to tím, že sis našel ideální pracovní flow a je tak pro tebe příjemnější skládat od A-Z na vlastní pěst? Teraz budem mat jednu spolupracu a nejake ine este rboim - chcel by som aj viac ale niekedy je tazke sa zladit s niekym a vymysliet nieco fakt dobre. Myslim ze to musi byt skor take spontanne.



Loni si poprvé přidal do svého katalogu také remixy, nejdřív si nový kabát ušil pro „Pressure“ od Toronto Is Broken a Deuce & Charger, v prosinci pak vyšel tvůj remix tracku „Don’t Let Me Go“, který původně stvořili Pirapus, Christina Harrison a Sam Heselwood. Jak moc se v tvém případě liší práce na původním tracku od toho, když tě někdo osloví s žádostí o remix?

Remixov moc za sebou nemam takze neviem to este asi moc posudit, no v prvom rade sa mi musi urcite pacit original a musim mat napad na remix (napriklad na inu melodiu alebo take nieco). Druha vec je ta ze niekedy ten original moze byt tak dobry ze vymysliet remix moze byt velmi tazke a narocne.



Vzhledem k tomu, že sedíš na slušném množství rozpracované hudby, nabízí se otázka, co tě ještě letos čeká? A je v plánu i nějaký další release na Hoofbeats Music? Mam naplanovanych este vela releasov, niektore tracky su na styl ktory som nikdy predtym nerobil. Snazim sa mat kazdy track trochu iny. Tento rok mi vyjdu este 2 single na labely ktory ma Sigma a este dalsi na jednom inom ktory este nemozem zmienit ale velmi sa na ten release tesim. Co sa tyka ostatnych veci asi uz az v roku 2024 kedze tento rok uz nemam volne mesiace na iny release. Jeden z trackov ktory vyjde buduci rok bude v spolupraci s jednym velmi znamym MC a verim ze ma to posunie dalej. Co sa tyka HB music tak si myslim ze este urcite nieco vymyslime 🙂 Postupom casu by som sa chcel ale uplne presunut na self-releasy.




Když teď na chvíli opustíme studio, co dělá Oliver ve chvílích, kdy zrovna neskládá? Děláš něco mimo hudbu nebo je to pro tebe full-time zaměstnání? Mam viac zaujmov no 90 percent je v hudobnom okruhu. Okrem svojej produkcie napriklad ucim produkciu a vela dalsich veci.



Loni jsi jako první slovenský umělec v historii vystoupil na belgickém festivalu Tomorrowland a máš za sebou celou řadu dalších zajímavých hraní - čeká tě i letos nějaký velký zahraniční booking?


Nedavno sa mi potvrdil booking na jeden UK event kde som vzdy chcel hrat no zatial nemozem prezradit ale tesim sa :D !

A na závěr pár rychlých otázek:


Co doma posloucháš, když zrovna nesedíš ve studiu a netvoříš? Tech house a Britney Spears



Kdybys mohl spolupracovat s jedním člověkem v rámci elektronické hudby, kdo by to byl? Tak to je jasna volba ak musi byt jeden tak je to songwriter Bradford Elis.



Kdo je tvůj nejoblíbenější parťák na b2b sety? Ziadny, nemam rad b2b sety :D



Máš radši žirafy nebo slony? Capybary



Co nejraději snídáš?


Nesnidam



Díky moc za rozhovor a těšíme se na spoustu tvé nové hudby!

0 komentářů
bottom of page