top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraVašek

⚫️ Dubnovou Hoofbeats Music čeká zatmění slunce s BLACK SUN EMPIRE ⚫️

Aprílové žerty stranou, na Sko se žene pořádná neurofunková smršť. Už 22. dubna totiž další klubovku pod taktovkou Hoofbeats Music svou návštěvou poctí legendární holandské trio BLACK SUN EMPIRE.



Tohle trio, které tvoří René Verdult a bratři Micha a Milan Heyboerovi, se dalo dohromady už v roce 1993 v holandském městě Utrecht. V roce 1997 pak svým studiovým pokusům dali finální podobu, jméno Black Sun Empire je referencí na Star Wars. Právě sci-fi a vesmírná tematika jsou jednou z velkých inspirací pro jejich tvorbu. Jsou považováni za jedny z hlavních představitelů Neurofunku a mají lví podíl na jeho rozvoji během uplynulých 30 let.



V roce 2002 si založili vlastní label Black Sun Empire Recordings, primárně určený k vydávání jejich vlastní tvorby, později přidali sublabel Obsessions, kde dávali prostor i dalším producentům včetně mladých talentů. Zajímavostí určitě je, že jeden z nejlepších singlů na Obsessions vydal český producent Rido. V roce 2013 pak jejich se jejich labely spojili a rebrandovali do jednoho - Blackout Music NL. Blackout se rychle stal jedním z center dění na neurofunkové scéně, hudbu na něm vydávala téměř všechna velká neurofunková jména jako Optiv & BTK, State Of Mind nebo The Upbeats, zároveň label objevil i několik nových talentů, jako například Pythiuse.



Black Sun Empire mají na kontě celkem 5 studiových alb včetně asi toho nejlegendárnějšího, From The Shadows. V posledních letech se ve studiu nepotkávají už tak často jako kdysi, i tak ale scénu poměrně pravidelně zásobují skvělými releasy, nejčastěji ve spolupráci s dlouholetými parťáky jako jsou Noisia, Nymfo nebo State Of Mind. Spolupracují ale i s novějšími tvářemi jako jsou Burr Oak, IMANU nebo Redpill. Micha je pak členem úspěšného EDM projektu Tinlicker. Jejich sety každopádně patří stále k tomu nejlepším, co neurofunk může nabídnout a v Sku už za pár dní odpálí svou proslulou show.



I zbytek mejdanu ale slibuje přehlídku nadupaných neurofunkových setů, tentokrát se můžete těšit hned na několik exkluzivních b2b kombinací v podání členů HB Music family a jejich hostů. Společný set si střihnou náš label boss QO a HOLOTROPE, představí se také nejpopulárnější český DJ s nejpopulárnějším českým producentem ZIGI SC a PRDK. Velmi netradiční kombinace, o to však nadupanější set, to bude SYMPLEX a BEA. Chybět nebude ani domácí projekt THE HEADZZ. Zbývající slot pak bude patřit vítězi našeho DJ Contestu, jehož jméno se dozvíme již brzo.





Pro všechny aktuální informace sleduj náš FB event, ať ti nic neunikne. Poslední vstupenky na mejdan jsou aktuálně k dispozici v předprodeji. No a my už se těšíme na tuhle neurofunkovou smršť, budeš u toho taky? 🫵

0 komentářů
bottom of page