top of page
Vyhledat

🥶 Na lednovou Hoofbeats Music míří ED RUSH a PYTHIUS 🥶



Venku mrzne, až praští, už zítra nás ale čeká první Hoofbeats Music roku 2024 a v Sku tak bude pěkně horko. Hlavními hosty budou tentokrát legendární britský hudebník a praotec neurofunku ED RUSH, své nedávné album "Turmoil" přijede odprezentovat holandský oblíbenec PYTHIUS.



ED RUSH patří ke jménům, která není třeba dlouze představovat. Věděli jste, že svou vůbec první desku vydal už před 32 lety?! Od začátku 90. let byl součástí partičky okolo techstepového labelu No U-Turn, o pár let později spojil síly s Opticalem a společně v roce '97 vydali track "Funktion", který je považován za první neurofunkový track vůbec. Nedlouho na to založili vlastní label Virus Recordings a nastavili směr vývoje tohohle oblíbeného subžánru. Zatím poslední album s Opticalem vydali v roce 2015, tou dobou už měl Ed Rush za sebou taky pokus o start vlastního labelu Piranha Pool, nedlouho poté se dal dohromady s dalším britským zabijákem Audiem a rozjeli společný projekt Killbox. Na sklonku roku 2023 pak po delší době vydal sólový track "Body Back" na holandském labelu Blackout Music. Ani po letech na scéně neztrácí svou vitalitu a nakažlivou dobrou náladu, za mixem pořád patří mezi suverénně nejšikovnější DJs s vytříbenou selekcí. Spolu s Audiem teď aktuálně navíc chystají hudební doprovod k show na Let It Roll Winter 2024.



PYTHIUS si svůj první release oproti tomu připsal "až" v roce 2011, od roku 2014 je pak neodmyslitelně spjatý právě s již zmíněným labelem Blackout Music, o který se i po boku Black Sun Empire stará. Nezapře v sobě duši metaláka, pro jeho tvorbu je typická právě častá inspirace v tomto žánru i pokusy o jeho fúzi s drum & bassem. Není tak divu, že některé jeho tracky jdou až na samou hranici žánru a patří tak mezi poslední větší neurofunková jména, která se nebojí sem tam udělat i pořádné plechy. Na debutové album "Descend" z roku 2018 pak navázal loni novinkou "Turmoil", na které předvádí svou tvůrčí všestrannost a kromě pořádných petelic obsahuje taky několik crossoverů, skladby s vokalisty nebo temný a technický deep. Jeho sety jsou přehlídkou čiré nespoutané energie, tím pádem bude tahle speciální album launch show určitě stát za to.



Dalším hostem, který se na Hoofbeats Music mejdan vrací po 4 letech, je aktuálně jeden z nejoblíbenějších českých producentů, jezdec z brněnské stáje Mindicted, KARPA. Vojtu jsme si odchytili a zeptali se ho na pár otázek:


————————————————————— Ahoj Vojto, jak se ti daří a jaký máš zatím vstup do nového roku?


Zdarec! Ale jo, v pohodě, doufám, že se máš taky fajn! Vstup do nového roku byl poklidný, poslední dobou trávím hodně času ve studiu, takže se nic moc neděje.


Loni ses celkem opřel do vydávání nových tracků, zmáknul jsi hned 3, co pro nás chystáš letos?


Opřel jsem se do toho hodně, souhlasím. Popravdě jsem ani nečekal, že to půjde takhle rychle, ten můj návrat do produkce DnB po takové době. Za minulý rok jsem vypustil ven dokonce 7 tracků, a některé si nechávám ještě na tento rok. Letos toho půjde ven dost, konkrétně v první půlce tohoto roku by mi mělo vyjít hned dalších 7 tracků, pokud dobře počítám. Budou to dva sólo tracky, 4 collaby a 1 remix. Co můžu lehce prozradit, tak teď právě dodělávám EP pro Skamele Recordings, které by mělo vyjít za pár měsícu. Dále se nám s mým kamarádem a producentem Zigim SC podařilo upsat 2 singly na 2 velké labely. Názvy si zatím necháváme pro sebe, ale brzy se to všichni dozví. A 30.1, což je za pár dnů, vyjde můj remix na track od německého producenta HighThere. Všechny tracky rozhodně zazní v mém pátečním setu. Be ready!


Kromě vlastní produkce a hraní máš na starosti také label Mindicted Music, jak se ti daří všechno skloubit dohromady a jaké plány máte s labelem do budoucna?


Label jsem rozjel teprve před rokem, ale řekl bych, že za tu dobu už se dostal do podvědomí více lidí a nejenom v ČR. Tracky si pečlivě vybírám, nechci vydávat vše, co se naskytne, máme už nastavenou pomyslnou laťku a neplánujeme jít pod ní. Práce kolem labelu mě baví hlavně proto, že díky tomu mám možnost více komunikovat s dalšímy producenty. Networking je důležitý. Na tento rok máme v plánu podobný systém vydávání tracků jako minulý rok - každý měsíc free track. Avšak tento rok plánujeme Remix EP, které bude mít 2 části, jedna vyjde červnu, druhá v prosinci. Každé EP bude obsahovat 4-5 remixů od českých i zahraničních producentů, na tracky, které vyšly minulý rok. Myslím, že je rozhodně na co se těšit!


Na závěr nám ještě prozraď, co nebo kdo tě aktuálně v drum & bassu nejvíc baví.


Jelikož jsem fanouškem převážně tvrdší odnože dnb, tak myslím, že nikoho nepřekvapí, že ze všeho nejvíc mě baví Burr Oak. Už od jejich prvního tracku Revenge, který vyšel v roce 2019, jsem věděl, že tohle je můj šálek kávy. Každý rok svojí produkci posouvají nahoru, a to, co předvedli s albem Somewhere We Belong, je něco úžasnýho. Mají sice tvrdé basy, ale často do toho dávají i melodické prvky, takže to nejsou klasické odrhovačky v Gčku. Jejich tracky mě často hladí po duši haha 😊


—————————————————————




Chybět nemůže ani prvotřídní domácí support, za Hoofbeats Family budou za mixem řádit QO, který si střihne speciální narozeninový set, HOLOTROPE a LEDUYSLEDUY - s ním se za mix postaví i BEA, reprezentující Let It Roll booking, a z Brna dorazí i nadupaná dvojka DR.AX a KAAMA.


Pro všechny aktuální informace sleduj náš FB event, ať ti nic neunikne. Poslední vstupenky na mejdan jsou aktuálně k dispozici v předprodeji. My už se těšíme na tuhle neurofunkovou smršť, budeš u toho taky? 🫵

0 komentářů
bottom of page