top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraVašek

QO a Symplex se vrací v nejlepší formě s novými singly na Hoofbeats Music

Hoofbeats Music label má za sebou nabitý listopad, v rozmezí pár týdnů jsme totiž stihli vydat hned 2 nové singly, a dělá nám obrovskou radost, že to mohla být nová hudba od členů naši Hoofbeats Family.


Jako první svou troškou do mlýna přispěl náš label boss, QO. Ten samozřejmě není na labelu žádným cizincem, faktem ale zůstává, že v posledních letech se věnoval provozním věcem a ve studiu pak hlavně spolupracím. Ať už s ním skládali beaty Computerartist, Holotrope nebo Trilo, vždycky z toho vylezly pořádné neurofunkové pecky. “Oscillate” je však prvním sólovým singlem, který QO vydal po 5 letech.



“Myslím, že to bylo někdy na jaře, kdy se mě někdo zeptal, kdy jsem naposledy udělal nějakou věc sólově. Já nevěděl, zapátral jsem a zjistil, že už je to pět let. To je docela trapas, sem si řekl…”, směje se Petr. “Na druhou stranu jsem vždy tíhnul ke kolaboracím, takže mně to ani nějak do té doby nedošlo.”, dodává.


A sluší se dodat, že rozhodně naplnil všechna očekávání, jedná se o prvotřídní neurofunkový flák s nadupaným zvukem. Ale nenechte se zmást, rozhodně to není žádný prvoplánový výplach, s každým poslechem máte možnost objevovat nové a nové elementy, a užívat si vytříbený smysl pro detail, který QO touhle skladbou opět potvrzuje.



“Chtěl jsem si dát nějakou 4x4 buildup pasáž, kterou jsem kdysi dělal taky dost často, k tomu takové ty typické staby, a při poslechu v aute jsem si řekl: “Ok, tak a teď budu MC”, a v práci během pár minut napsal “fantastický” text o tom, jak se všichni, s přihlédnutím na to, co se kolem nás v poslední době děje - motáme v kruzích, prostě pořád oscilujeme kolem normálu.”


No a co bude dál? “Popravdě se mně zalíbilo, jak jednoduchý a rychlý proces to byl. Takže jsem momentálně dokončil další solo věc, a bude jich ještě více. Čím méně času na produkci mám, tím přesněji vím, co chci dělat, a jsem tak produktivnější, mám radost.”


 

Dalším pánem na holení se stal SYMPLEX. I on shodou okolností svůj poslední sólový singl na Hoofbeats Music vydal v roce 2017, loni pak společně s Nuklearem přispěli pořádnou dupačkou “Throw Down” na naše The Hoofbeats Music Family Album. Ve své novince se ale Symplex pustil do vod pro sebe netradičního, tanečnějšího zvuku. Tuhle kombinaci si možná spousta z nás nedokázala dost dobře představit, ale funguje skvěle.



“Nápad udělat mainstreamový track mám hlavě už spoustu let, protože není tajemstvím, že mě tenhle styl baví. Kdo by se nechtěl vyrovnat Sub Focusovi?” Tahle otázka si nežádá odpovědi a Erik pokračuje: “Inspiroval mě Metrik se svým hitem Gravity”.

“Talk To Me” kombinuje výraznou hitovou synťákovou linku s umně použitými vokálovými samply, ale nepostrádá ani pořádně výrazné bicí a silnou basovou linku. Jinými slovy prvky, na které jsme v Symplexově tvorbě zvyklí, a důvody, proč jeho hudbu milujeme.



Vyprodukovat takový track ale není vůbec žádná sranda. “Hodně dlouho mi trvalo než jsem vybral vokál, který by mi tam tak nějak sedl. Brzy jsem měl intro, build up, i drop. Ale hlavní lead, který se táhne celým trackem, tak ten se měnil snad tisíckrát.”, dodává. Hodiny strávené laděním detailů se ale vyplatily. “Rozhodl jsem se, že to pošlu Petrovi QO, a byl jsem hodně mile překvapen, že track se mu hodně líbíl a neměl téměř žádné výtky. Tak jsme vymysleli cover a prdli jsme to ven! Dostal jsem i pěkné feedbacky od dnb legend…”


A co chystá Erik dál? “Teď už makám na bangrech, jak to mají všichni rádi.”, směje se. “Ale jednou za čas zase vydám něco melodického.”


 

QO - Oscillate i Symplex - Talk To Me jsou k dispozici na všech digitálních obchodech s hudbou i na streamovacích platformách. QOčka můžete vidět hrát již dnes večer na našem mejdanu v pražském Crossu, Symplexe pak na našem vánočním večírku 26. prosince v Sku.


0 komentářů
bottom of page