top of page
Vyhledat

🚀 Uteč ze všední reality na release party nového singlu "Escape" od Changing Faces 🚀



Slovenský producent a člen Hoofbeats family Changing Faces ti ve spolupráci s Bassizm přináší event Escape 360°, který se odehraje 16. února v bratislavském Edison Clubu. Jedná se zároveň o release party k novému Oliverovu singlu Escape, který právě tady vůbec poprvé zazní. Kromě Olivera na mejdanu vystoupí také skvělá sestava dalších slovenských producentů a DJs ve složení L Plus, Pristage, A.Way, The Prophecy a Alergy.


Pro Changing Faces je to start nové éry, v letošním roce se totiž chystá prezentovat svým novým dancefloor zvukem. Nemohli jsme si tím pádem nechat ujít příležitost Oliverovi položit pár otázek.


 

Ahoj Oliver, jak se ti daří?


Ahoj, děkuji, daří se mi dobře. Čekám už jen na léto, až bude konečně normální počasí a festivaly.


Naposledy jsme si povídali skoro před rokem, co se od té doby změnilo? Tenkrát jsi zmiňoval, že sedíš na celkem slušné porci dodělané, ale nevydané hudby, zároveň jsi loni vydal snad nejvíc nové hudby od doby, kdy jsi začínal, je release nového singlu „Escape“ předzvěstí stejně produktivního roku 2024?


Tak největší změnou je, že od roku 2024 budu vydávat hudbu pouze prostřednictvím britského vydavatelství NUFORM. Už jsem byl smířen s tím, že budu ty tracky vydávat sám, ale pak se objevila tato příležitost. Je to poměrně nový label, ale pokud jde o promo, přístup a další věci, mají to dobře promyšlené a vědí, co dělají. Když mi nabídli exkluzivní spolupráci, mé rozhodnutí bylo jasné. Vyzkoušel jsem už hodně labelů, ale bohužel bylo mnoho věcí špatně. Spolupráce s vydavatelstvími obecně může být frustrující. Propagovat skladby a sebe sama je těžší než vytvořit dobrý track, zejména v dnešní době. Co se týče roku 2024, máme naplánováno několik releasů, ale budeme se určitě zaměřovat více na kvalitu než na kvantitu.



Když už jsme u „Escape“, k příležitosti vydání sis přichystal speciální release party v 360 setupu v bratislavském Edison Clubu, kde se k tobě přidá výběr skvělých slovenských hostů. Jak se na tuhle akci připravuješ a co tě vedlo k tomu ji uspořádat? Přeci jen je to v našich končinách netradiční nápad…


Hlavním důvodem bylo určitě to, že tracky, které máme naplánované na rok 2024, jsou něco, co považuji za kvalitu (v rámci zdravého sebevědomí samozřejmě 😁). Pokud jde o produkci, vždycky jsem chtěl dělat a vydávat dancefloor, a letos se mi to konečně podaří. Skladba 'Escape' je pro mě nejlepší track, který jsem udělal, a celý proces byl velmi rychlý a  všechno šlo hladce. To se nestává vždy, a právě proto bylo pro mě tohle ještě výjimečnější. Dalším důvodem bylo, že jsem takovou party chtěl uspořádat už dlouho, ale až teď přišel ten správný čas - i díky těm novým skladbám. Je to pro mě jakýsi nový začátek, takže jsem to chtěl celé oslavit.


Inspiraci čerpám hlavně ze zahraničí, kde je scéna trochu odlišná a vyspělejší, a takové release parties jsou tam běžné. Snažím se tomu přiblížit a přinést něco podobného sem. Ale musím uznat, že i u nás (včetně Slovenska a Čech) se drum & bass stává stále populárnějším, takže jsme na správné cestě.


Slovensko aktuálně zažívá celkem turbulentní časy, ať už co se týče politické situace nebo vývoje na promotérské scéně, jak složité je momentálně dostat lidi do klubů? Kde vidíš prostor ke zlepšení a kde sám hledáš inspiraci?


Pokud jde o přilákání lidí do klubů, jsem zastáncem toho, že pokud něco děláš upřímně, dlouho a věnuješ tomu všechno, vybuduješ si svou komunitu, protože lidé jsou pozorní a ocení kvalitní věci. Pro mě je také velmi důležité, jak se člověk prezentuje, a na tom si hodně zakládám. Ne že bych bral Instagram nebo sociální sítě jako život, ale jde spíše o tu upřímnost, názory a povahu člověka. Sám mám rád mnoho značek právě proto, jak se člověk, který za nimi stojí, prezentuje. Myslím si, že je to velmi důležité, protože tvoji fanoušci tě mohou mít rádi nejen kvůli tvé hudbě, a je pro mě důležité si s nimi budovat vztah.


O promotérství bychom asi měli trochu jiný rozhovor, takže to raději teď vynechám. Můj hlavní zdroj inspirace pro obsah/marketing nacházím na Instagramu tím, že sleduji mnoho svých oblíbených producentů ze zahraničí. Vždycky přijde někdo s něčím novým, takže je důležité to pravidelně sledovat. Pokud jde o samotnou hudbu, čerpám inspiraci ze svých vlastních pocitů a životních zkušeností, čtení knih, cestování a poslechu podcastů.


Prozradíš nám na závěr aspoň něco málo o tom, co pro fanoušky ještě dál letos chystáš?


Tak určitě v plánu mám mnoho nových trackov, možná nějaké zajímavé spolupráce, remixy a video sety ze zajímavých lokalit. A samozřejmě mnohem více.


Díky moc za rozhovor, těšíme se na novou hudbu a ať se release party vydaří!



Vstupenky na akci jsou k dispozici v síti GoOut.


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page